عارضه های بارداری

مشکل عدم تحمل لاكتوز شير در دوران بارداری

۶۵ درصد از مردم دنيا نمي توانند لاكتوز (قند درون شير و محصولات لبنی حاصل از آن) را در بدنشان هضم كنند، چرا که بدن این افراد توانایی این را ندارد که به اندازه کافی آنزيم لاكتاز تولید نماید. مشکل عدم تحمل لاكتوز شير در دوران بارداری

لاکتاز آنزیمی است که لاكتوز را به ماده اي قابل استفاده در بدن تبديل می کند. هضم نشدن لاكتوز منجر به بروز ناراحتي هاي متعددی در سيستم گوارشي مي شود كه به طور معمول با نفخ، اسهال، دل درد و حتی حالت تهوع بعد از خوردن لبنيات همراه است.

جدا از تجربه این علائم گوارشی آزار دهنده که اغلب منجر به محدود ساختن مصرف لبنیات و یا حتی حذف کامل آن ها از رژیم غذایی می شود. مشکل عدم تحمل لاكتوز شير در دوران بارداری

یکی از بزرگترین مشکلات و نگرانی های افراد دچار عدم تحمل لاکتوز، چگونگی تأمین میزان کافی کلسیم است.

اين مشكل نگران کننده با رعايت مواردي در رژيم غذايي به راحتی قابل رفع است.

افرادی که از عدم تحمل لاکتوز رنج می برند، با مشورت و نظر پزشك مي توانند رژیم غذایی خود را به نحوی تنظیم کنند که بدون احساس ناراحتی های گوارشی، کلسیم و ویتامین D مورد نیاز بدنشان را تأمین نمایند.

بدن بزرگسالان روزانه به ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم نیاز داشته که با حذف لبنیات از رژیم غذایی به دلیل عدم تحمل لاکتوز، می بایست آن را به کمک سایر منابع غذایی تأمین نمود. مشکل عدم تحمل لاكتوز شير در دوران بارداری

استفاده از محصولات لبني فاقد لاكتوز یا با میزان اندک آن يكي از بهترين راه هاي رفع اين مشكل است. همچنين ماهی سالومون، بادام،کلم پیچ ،کلم بروکلی، بامیه، ساردین و لوبیا چیتی نیز منابع غني كلسيم هستند.

منابع غذایی برای کسب مقدار کافی از ویتامین D اندک بوده و تنها تخم مرغ منبع غذایی بسیار غنی و خوبی برای این ويتامين می باشد.

برای جبران این مسأله می توان از قرار گرفتن در معرض نور خورشید بهره گرفت که منبع خوبی برای جذب ویتامین D است اما بايد توجه داشت که در اين زمينه زياده روي نشود. مشکل عدم تحمل لاكتوز شير در دوران بارداری

همچنین غذاهای غنی شده با ویتامین D و کلسیم از جمله نان و آب پرتقال، منابع خوبی برای این دو ماده مهم هستند.

در دوران بارداری نیاز بدن به کلسیم و ویتامین D افزایش می یابد و در نتیجه مادران باردار بايد توجه داشته باشند كه رژيم غذايي شان چه در طی بارداری و چه بعد از زایمان و در دوران شیردهی حاوی مقادیر کافی كلسيم و ویتامین D باشد.

مصرف مولتی ویتامین های دوران بارداری به مادران کمک کرده تا از کافی بودن دریافت این مواد ضروری اطمینان یابند.

چنانچه احتمال مي دهيد دچار مشكل عدم تحمل لاكتوز هستید، قبل از حذف خودسرانه لبنیات از رژیم غذایی خود تست هاي مربوط به تشخيص اين عارضه را انجام دهيد. مشکل عدم تحمل لاكتوز شير در دوران بارداری

چرا كه ممكن است تنها به مصرف لاكتوز بعضي از لبنيات واكنش نشان دهيد و با مصرف بعضي ديگر مشكلي در سيستم گوارشي تان پيش نيايد.

منبع: مام

لینک خارجی لینک داخلی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا